År 2016 utökade Re:member sitt kreditutbud med privatlån. Under lång tid har de erbjudit ett flertal kreditkort (Re:member More och Re:member Flex kreditkort) men detta har nu kompletterats med låneverksamhet. Dess största fördel är själva låneansökan som på flera punkter skiljer sig mot många av dess konkurrenter på lånemarknaden. Detta till Re:members fördel med tydlig lånekalkylator och möjlighet att låta ansökan gälla flera lånebelopp.

Ansök här
remember billån

Så tecknar du ett billån hos Re:member

Oavsett om man vill låna pengar till en resa, en renovering eller en bil så behövs aldrig någon säkerhet för lånet hos Re:member. Därmed kan alltså pengarna användas till vad som helst. Re:member erbjuder lån på 10 000 kr – 350 000 kr som ska betalas på 1-12 år. Den individuella räntesatsen är på mellan 4,95% och 19,95%

En mycket stor fördel med Re:member är att de på ett tydligt sätt presenterar hur stor månadskostnad och totalkostnad som lånet skapar utifrån valt lånebelopp och amorteringstid. När detta anges visas dessa kostnader uträknade utifrån räntesatserna 4,95%, 5,95%, 9,95% och 19,95%. De flesta banker visar enbart denna kostnad uträknad från en enda exempelränta men eftersom det är individuell räntesättning är vägen som Re:member väljer betydligt tydligare för konsumenten.

Hur stor ränta man blir erbjuden visar sig efter att en låneansökan har skickats in. En ansökan är aldrig bindande så man får sedan ta ställning till det låneavtal som erbjuds av Re:member. Tackar man ja till förslaget skrivs avtalet under och pengarna betalas ut inom några dagar.

Varför låna via Re:member?

  • Enkelt att hitta rätt månadskostnad – Med Re:members lånekalkylator kan man snabbt se hur stor månadskostnad lånet skulle få beroende på både belopp, amorteringsbelopp och räntenivå. Därmed kan man enkelt se om man kommer ha råd med lånet eller inte.
  • Svar direkt -Låneansökan är enkel att fylla i och när den har signerats med Bank-ID visas ett svar direkt gällande om man blir beviljad lånet.
  • Pröva flera belopp på en gång – Det är alltid svårt att veta hur stort belopp som en bank är villig att låna ut. Detta avgörs främst av låntagarens ekonomiska situation. En fördel med Re:member är därför att man kan ansöka om ett belopp men även ange att låneansökan ska gälla för ett högre belopp på samma gång. (Läs mer nedan)

Bli prövad för högre belopp

När en låneansökan skickas in kan man välja att fylla i rutan ”Ja tack, jag vill även bli prövad för högre lånebelopp”. Detta är en tjänst som finns hos mycket få långivare men som kan anses vara en tydlig kundfördel.

Exempel: En person som har svårt att få lån på högre belopp väljer att jämföra kostnaden på lån på ett lägre belopp hos flera långivare. Detta för att hitta bästa ekonomiska alternativet. Även hos Re:member sker låneansökan på detta ”lägre” belopp. Men genom att kryssa i rutan att låneansökan även ska gälla högre belopp kommer Re:member att undersöka möjligheten för både ansökt belopp och ett högre belopp. Detta utan att fler kreditupplysningar sker.

Denna väg blir därmed ett sätt att se om möjlighet finns till högre lånebelopp än vad man förväntat sig.

Krav:

  • 18 år
  • Inkomst på minst 120 000 kr/år
  • Ej aktiv betalningsanmärkning