advisa logotypÅr 2011 grundades låneförmedlaren Advisa och företaget har fram till 2017 hjälpt över 270 000 personer att förbättra sina lånevillkor. Tjänsten (låneförmedling) är helt gratis och handlar om att jämföra villkor från ett 20-tal olika banker för att konsumenter lätt ska hitta bästa privatlånet och bästa billånet utifrån personens ekonomiska situation. I genomsnitt får de som använder denna tjänst en räntesänkning på 35% mot tidigare lån.

Så tecknar du billån med hjälp av Advisa

Advisa är en av Sveriges större låneförmedlare. Det betyder att de, helt gratis, ställer ca 20 banker mot varandra och jämför lånevillkoren för de privatpersoner som vill teckna lån. Detta sker genom några enkla steg.

  1. Fyll i uppgifter – Ange önskat lånebelopp, lånetid, personuppgifter och en del ekonomiska uppgifter (exempelvis lön). Att fylla i ansökan tar inte mer än två minuter.
  2. Låneförslagen kommer – Efter att låneansökan skickats in tar Advisa en kreditupplysning hos UC. Det är uppgifter från denna kreditupplysning, samt uppgifterna från låneansökan, som går ut till alla samarbetande banker. Bankerna avgör om de vill erbjuda ett lån och i så fall till vilken räntesats. Inom 24 timmar får man sedan ta del av de låneförslag som går att välja på.
  3. Välj bäst bank – Om man genomför en räntejämförelse via Advisa finns inte något krav på att ett billån måste tecknas. När låneförslagen presenteras kan man jämföra dessa och avgöra om något passar den egna ekonomiska situationen. Vill man teckna billånet signeras låneavtalet och pengarna betalas ut till anmält bankkonto inom några dagar.

Varför gå via Advisa istället för en vanlig bank?

Det bästa sättet att hålla nere kostnaden för ett billån är att ställa många olika alternativ mot varandra och sedan välja det bästa ekonomiska alternativet. Via Advisa sker en jämförelse av ca 20 banker på mindre än ett dygn och sedan presenteras dessa i en tydlig jämförelse.

Alternativet är att kontakta 20 banker och göra individuella låneansökningar till varje bank. Det tar betydligt längre tid och skapar svårigheter i jämförelsen. Dessutom skulle lika många kreditupplysningar uppstå.

Den största fördelen är helt enkelt att Advisa genomför en snabb och effektiv lånejämförelse.

En annan fördel är enbart en kreditupplysning kommer att ske. Detta eftersom samtliga banker tar del av samma information. I vissa fall kan antalet kreditupplysningar påverka chansen att få ett lån beviljat. Därmed är det viktigt att inte få för många upplysningar tagna på sig.

Varför låna via Advisa?

  • Stort antal långivare – Det som främst skiljer olika låneförmedlare mot varandra är hur många långivare de samarbetar med. Eftersom deras uppgift är att jämföra bankernas räntor är det viktigt att samarbete finns med ett stort antal banker. På denna punkt ligger Advisa bland de allra bästa. År 2017 samarbetade de med 20 välkända banker vilket är bland det bästa i jämförelse med andra låneförmedlare.
  • Teckna billån trots betalningsanmärkning – Att få ett billån trots betalningsanmärkning är inte helt lätt. Men en fördel med Advisa är att de samarbetar med banker som ger billån trots dessa anmärkningar. Därmed finns möjligheten att jämföra långivare utifrån denna förutsättning. Man får däremot räkna med att det är betydligt färre långivare som jämförs än om man inte har betalningsanmärkning.
  • Mycket goda omdömen – Via Eniro kan kunder lämna sina omdömen på de företag de varit i kontakt med. I mars 2017 hade 675 personer lämnat ett genomsnittligt omdöme på 4,5/5 för Advisa. Det som främst lyfts upp som dess fördel är ”Bra rådgivning”, ”Snabbt och Smidigt” samt ”Proffsiga och serviceinriktade”
  • Billån utan säkerhet – När man ansöker om billån via Advisa behöver bilen aldrig vara som säkerhet för lånet. Fördelen med det är bland annat att man kan låna till hela beloppet som bilen kostar. Är bilen säkerhet får enbart 80% av kostnaden lånas. Andra fördelar är att man kan köpa bilen var som helst, välja försäkringsnivå själv och sälja bilen utan att lånet påverkas (det styrs om säkerhet finns).

Låna pengar med Trygghetsförsäkring

Oavsett vilken långivare man väljer, i den jämförelse som Advisa genomför, finns möjligheten att teckna Advisas ”Trygghetsförsäkring”. En försäkring som skapar trygghet i tillfällen då inkomsten kraftigt minskar.

Försäkringen kan ge ersättning om försäkringstagaren oväntat bli arbetslös eller blir långtidssjukskriven. I detta fall ges ersättning med 1 000 – 10 000 kr (beroende på vald försäkringsnivå) per månad i upp till 12 månader. Därmed kan denna försäkring ge ersättning som gör att den plötsligt ändrade inkomsten inte blir lika ekonomiskt kännbar.

Trygghetsförsäkring kan tecknas via Advsias hemsida eller via kundtjänst.

Krav för att låna via Advisa:

De lägsta krav som krävs för att kunna genomföra en låneansökan med hjälp av Advisa är följande:

  • Minst vara 18 år
  • Måste ha en inkomst som uppgår till minst 10 000 kr per månad
  • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogde