Lendo är en av Sveriges största och mest kända låneförmedlare. De lånar alltså inte ut pengar själva, likt en bank, utan hjälper låntagare att hitta bästa billånet genom att jämföra ca 20 banker. De sammanfattar sin tjänst med att de ”hjälper dig hitta rätt billån med lägst ränta och bäst villkor just för dig – Kostnadsfritt”

Ansök hos Lendo här
lendo billån

Så jämför du billån hos Lendo

Gratis, snabbt och prispressat är ord som passar den tjänst som Lendo erbjuder. En ansökan fylls i på några minuter och inom 24 timmar kommer sedan svaren från bankerna.

I ansökan anges hur stort belopp som önskas lånas (10.000 kr – 500.000 kr), under hur lång tid amortering önskas ske (1-15 år) och om medsökande finns. I det fall som medsökande finns kan det vara lättare att få lånet beviljat samt lättare att få något bättre lånevillkor, exempelvis högre lånesumma eller bättre ränta.

När låneansökan skickats in tar Lendo en kreditupplysning. Sedan tar alla samarbetande banker del av all information och lämnar in låneförslag om de har ett billån som passar utifrån de önskemål som låntagare har.

Inom ett dygn presenteras de olika låneförslagen för låntagaren. Därmed är det snabbt och enkelt att jämföra många olika banker och kreditinstitut utan att på egen hand behöva kontakta dem.

Sista steget är att skriva på skuldebrevet till den kreditgivare där man väljer att ha sitt billån.

Varför låna via Lendo?

  • Mycket lång erfarenhet – Lendo är en av de äldsta och mest etablerade låneförmedlarna i Sverige. De startade sin verksamhet 2007 och är idag för många det självklara valet när ett privatlån/billån ska tecknas.
  • Billån med betalningsanmärkning – Lendo har valt att både samarbeta med banker som inte tillåter betalningsanmärkningar samt de som tillåter dessa. Därmed skapar de möjlighet för flera att kunna jämföra lån via dem och hitta bäst ränta. Den som har betalningsanmärkning får däremot maximalt låna 150.000 kr. Det krävs även att personen inte haft skulder hos Kronofogden under de senaste sex månaderna.
  • Uppskattas av kunderna – Under hösten 2016 hade Lendo fått hela 1323 omdömen med det genomsnittliga betyget på 4,5 av 5 möjliga. Ett betyg som är mycket högt i jämförelse med andra företag på recensionssidan. Det som framförallt lyfts fram som positivt är dess snabbhet och att många lyckas sänka sina lånekostnader väsentligt.
  • Möjlighet till trygghetsförsäkring – Lendo är en av de få låneförmedlarna som erbjuder trygghetsförsäkring när pengar lånas till bil. Den kan tecknas av låntagare mellan 18 och 59 år och gäller sedan 12 månader efter att den tecknats. Försäkringen kan ge ersättning om personen blir ofrivilligt arbetslös eller inte kan arbeta på grund av längre sjukskrivning. Då ersätter försäkringen fasta kostnader för personen vilket därmed innefattar lånekostnaderna. När försäkringen tecknas går det att välja försäkringsbelopp och som mest går det att teckna försäkring som ger 10.000 kr per månad under de 12 månaderna som försäkringen gäller.

Låna med eller utan säkerhet

Hos Lendo går det att teckna billån både med och utan säkerhet. Om bilen ska användas som säkerhet klickar du i ”Jag vet vilken bil lånet gäller” när låneansökan fylls i. Därefter ska du ange att bilen köps från en bilhandlare. Eftersom det är en bil som du vet registreringsnumret på och den säljs via en auktoriserad bilhandlare går det att få erbjudanden på billån med säkerhet. Kom ihåg att lånesumman i detta fall maximalt får uppgå till 80 % av bilens inköpsvärde. Maximalt lånebelopp är 500.000 kr och amorteringstid kan väljas på 1-15 år.

Om bilen inte ska användas som säkerhet anges enbart bilens pris, lånetid och personliga uppgifter för att gå vidare i låneprocessen. I detta fall kan hela bilens värde lånas (eller mer). Maximalt lånebelopp är 500.000 kr och amorteringstiden kan väljas på 1-15 år.

Tips: Söker du bra låneförmedlare för privatlån i Norge kan vi varmt rekommendera: Lånepenger24.no – dem listar alla norska alternativ.

Krav:
Minst 18 år gammal.
Skriven och folkbokförd i Sverige (Sedan minst 12 månader).
Årsinkomst på 100.000 kr från arbete alternativt pension (lån upp till 30.000 kr)
Årsinkomst på 110.000 kr från fast arbete eller pension (lån över 30.000 kr)
Inte haft skulder hos Kronofogden sedan 6 månader.
Betalningsanmärkning är inte några problem. Men lånesumman begränsas till 150.000 kr