År 2010 började MyLoan erbjuda låneförmedling på privatlån och billån. Sedan dess har de hjälpt över 200.000 personer att jämföra och pressa räntan på sina lån. Detta sker genom en jämförelsetjänst som är gratis och mycket enkel att använda sig av. MyLoan ger alltså inte några lån utan hjälper privatpersoner att jämföra låneerbjudanden från upp till 18 banker.

Ansök hos MyLoan här
myloan billån

Tre snabba steg för att ansöka om billån via MyLoan

  1. Gör din ansökan – Via MyLoan.se kan en låneansökan fyllas i. Belopp som går att låna är 10.000 kr upp till 400.000 kr och amorteringstiden som kan väljas är 2-15 år. Möjlighet finns även att ha medsökande för att därigenom förbättra lånevillkoren så som möjligt lånebelopp och räntesats. När personuppgifter och uppgifter om låntagarens ekonomi fyllts i kan ansökan signeras och skickas in.
  2. Låt bankerna tävla om dig – När en låneansökan kommer in till MyLoan är det första som sker att en kreditupplysning (via UC) tas på personen. Bankerna tar del av låneansökan och gör s.k. omfrågandekopior på kreditupplysningen. Det betyder att de tar del av informationen utan att någon ytterligare kreditupplysning tas. Därmed tas enbart en upplysning även om 18 banker är med och tävlar om att få erbjuda lån. Inom 24 timmar svarar alla banker som vill erbjuda billån och skickar svaren till MyLoan.
  3. Välj billån – Personen som ansökt om billån kan sedan jämföra de erbjudanden som kommit in och välja det med bäst villkor. Lånehandlingarna skrivs under till gällande kreditgivare och skickas in varpå pengarna betalas ut inom några dagar.

Varför låna via MyLoan?

  • Ingen säkerhet behövs – Någon säkerhet behövs aldrig för att teckna billån via MyLoan. Därmed behöver inte heller någon kontantinsats betalas och bilen kan lika gärna köpas hos en bilhandlare som på Blocket. De förtydligar informationen om sina billån på hemsidan med ”De billån MyLoan jämför och förmedlar är privatlån”
  • Möjlighet att teckna Trygghetsförsäkring – Genom ett samarbete mellan MyLoan och Gjensidige erbjuds försäkringen ”Trygghetsförsäkring” till de som jämför och tecknar ett lån via MyLoan. När lånet tecknas väljs hur stort belopp som försäkringen ska gälla på – mellan 2000 kr och 10.000 kr/mån. Ersättning betalas ut om låntagaren blir helt arbetsoförmögen genom sjukdom eller olycka. Den gäller även om personen blivit ofrivilligt arbetslös. Försäkringen tecknas därmed som ett skydd för att man ska klara av fasta utgifter om inkomsten kraftigt minskas. Med fasta utgifter menas då lånekostnaden, hyra, abonnemang och liknande.
  • Höga kundbetyg – På en av de största recensionssidorna (Trustpilot) hade 1084 personer lämnat omdöme om MyLoan fram till hösten 2016. Det genomsnittliga betyget var 4 av 5. Det som många lyfter fram som fördelar i dessa recensioner är att man får ”snabb och bra hjälp”.

Tre fördelar med låneförmedlare

Med hjälp av MyLoan går det att göra en jämförelse på upp till 18 banker. För den som vill jämföra billån utan säkerhet är det därmed ett mycket bra alternativ. De tre tydligaste fördelarna med att anlita MyLoan är:

  • Snabbare – Inom 24 timmar har upp till 18 kreditgivare gett sina låneförslag på billånet. Som låntagare behöver man enbart genomföra en ansökan som tar några minuter. Betydligt enklare och snabbare än om vardera kreditgivare skulle kontaktas.
  • Bara en kreditupplysning – MyLoan tar en kreditupplysning när låneansökan kommer in. I och med att samarbetande banker kan få samma information utan att ytterligare kreditupplysningar behöver tas registreras enbart en kreditupplysning även om 18 banker ger förslag på billånet.
  • Samma erbjudanden – De erbjudanden på billån som låntagaren får via MyLoan har alltid exakt samma lånevillkor som om kreditgivarna hade kontaktats direkt. Därmed finns ingen specifik orsak att inte jämföra lån via låneförmedlare när billånet ska tecknas.
Krav:
Minst 18 år gammal.
Minst 10.000 kr/mån i inkomst
Inte ha betalningsanmärkningar samt inte ha skuldsaldo hos Kronofogden.