Ikano Bank är en av de få kreditgivare som erbjuder billån med samma ränta till alla låntagare. Det vanliga är att kreditgivarna gör individuella bedömningar och därmed ger olika ränta beroende på låntagarens kredit- och betalningsförmåga. Ikano har däremot valt en tydligare och enklare väg – samma ränta till alla. Därmed vet man direkt vad räntan och månadskostnaden kommer att bli när låneansökan skickas in.

Just nu erbjuder Ikano Bank en räntesats på billån på 4,95 %.

Ansök hos Ikano här
ikano bank billån

Så tecknar du Ikano Banks Billån

Enklaste och tydligaste vägen att teckna Ikano Billån är via deras hemsida. Här anges hur stort belopp som önskas lånas mellan 40.000 kr och 350.000 kr. Utifrån vald summa går det sedan att välja amorteringstid. Är det upp till 50.000 kr kan man maximalt välja upp till 6 år amorteringstid. Är beloppet större kan amortering ske på upp till 12 år. Vid låneansökan presenteras då direkt hur mycket lånet kommer att kosta per månad.

När låneansökan är ifylld kan den signeras med BankID. Den som inte kan signera med BankID kan få avtalet hemskickat till sin folkbokföringsadress för underskrift.

Om lånet beviljas ska skuldebrevet skrivas under och pengarna betalas sedan ut inom tre bankdagar.

Varför låna via Ikano?

  • Inga avgifter – På billånet finns ingen uppläggningsavgift vilket är relativt ovanligt på billån. Någon aviavgift tar de inte heller ut eftersom betalning sker via autogiro. Aviseringarna sker via internetbanken och kan därmed ses av den som loggar in på banken.
  • Tydlig räntesats – Hos de flesta banker behöver en ansökan först göras för att man ska se vilken räntesats som erbjuds. Är man inte nöjd behöver en ny ansökan skickas in till en ytterligare bank osv. Ikano har valt en tydligare och enklare väg. Samma låga ränta till alla.
  • Hjälp med värdering av bilen – Via hemsidan går det att genomföra en gratis värdering av fordonet. Den som vill ha en mer grundlig genomgång får rabatt hos bilprovningen. Se nedan under ”Gratis värdering & rabatt på bildiagnos”
  • Möjlighet till låneskydd – För den som blir sjukskriven på heltid eller helt arbetslös kan försäkringen ”Låneskydd” betala kostnaden för lånet. Detta med upp till 15.000 kr/mån i upp till 12 månader. Om låntagaren avlider betalas hela skulden (maximalt 400.000 kr). Därmed blir låneskydd en försäkring mot att ha lånekostnader som är svåra att betala på grund av de rejält mindre inkomster som fås vid sjukskrivning eller arbetslöshet. Låneskydd kostar 8% av det belopp som betalas på lånet varje månad. Låneskydd kan även tecknas i efterhand och måste alltså inte tecknas när billånet tecknas.

Gratis bilvärdering & Rabatt på bildiagnos

Att veta vad en begagnad bil är värd är inte helt lätt. Ikano Bank hjälper dig att inte betala för mycket genom en gratis bilvärdering. Genom att ange registreringsnumret jämförs liknande modeller och ett generellt värderingspris anges. För att få tydligare inriktning på värderingen kan mer information lämnas såsom antal körda mil m.m. Värdering ska ses som ett riktmärke och inte något exakt pris. Till stor del påverkar även priset på bilen av dess slitage och skick – något som är svårt att bedöma online. För en ännu tydligare värdering rekommenderas en bildiagnos. Detta utförs av bilprovningen och kostar vanligtvis 1590 kr. Den som tecknar ett billån hos Ikano får betala 1090kr. Eftersom diagnosen bör utföras innan bilen köps har de följande lösning. Genomför diagnosen och betala 1590 kr. Teckna ett billån hos Ikano Bank och skicka sedan in kvitton på diagnosen. Det sker då en automatisk amortering på lånet på 500 kr.

Krav:
Minst 20 år gammal.
Årsinkomst via fast arbete på 125.000 kr/år.
Inte ha någon betalningsanmärkning.
Bilen ska vara svenskregistrerad.
Vid lånesumma över 200.000 kr krävs det två sökande på lånet.