Låneförmedlaren Axo Finans lanserade sin jämförelsetjänst på den svenska marknaden 2009 och är idag en av Nordens snabbast växande låneförmedlare. En stark orsak till det är de goda omdömen som företaget fått. År 2017 hade de bäst betyg (9,2 av 10) av alla företag inom kategorin ”Bank” på recensionssidan TrustPilot. Bland annat lyfter recensionerna fram att företaget har ”snabb service”, ”bra bemötande” och att de skapat ”bra låneerbjudanden”.

axo finans

Så tecknar du billån med hjälp av Axo Finans

Oavsett om du vill teckna ett billån på några tusenlappar eller om du behöver flera hundratusen för att finansiera bilen så kan Axo Finans hjälpa till med att jämföra flera bankers lånevillkor. Så här går det till:

1. Välj lånebelopp och amorteringstid

Det går att jämföra lån på mellan 5000 kr och 500 000 kr. Eftersom någon säkerhet inte behövs för dessa billån kan man välja att låna till hela beloppet som bilen kostar.

Amorteringstid kan väljas mellan 1 och 15 år. Genom att prova sig fram med olika lång amorteringstid så går det att se hur månadskostnaden kan förändras. Därmed går det att anpassa månadskostnaden utifrån vad man har råd att betala.

Kom ihåg att den månadskostnad som anges på hemsidan enbart är ett exempel. Alla lån har individuell ränta så det går inte att veta exakt månadskostnad förrän låneansökan har skickats in.

2. Vänta in låneförslag – och välj det bästa

När låneansökan skickats in förmedlar Axo Finans denna till alla banker som de samarbetar med. Svaren från bankerna sammanställs av Axo Finans och presenteras sedan för personen som vill teckna billånet. Det sker vanligtvis inom ett dygn. Bland de olika låneförslagen kan man nu välja det som har lägst ränta eller på annat sätt passar bäst utifrån eget behov.

Varför gå via Axo Finans istället för att kontakta en bank direkt?

Axo Finans är ingen bank och har därför ingen fördel i att lyfta fram fördelarna med ett specifikt lån. Deras affärsidé är att objektivt jämföra privatlån så att låntagaren lätt kan hitta bästa alternativet. Att gå via Axo Finans (eller annan låneförmedlare) har därför tre tydliga fördelar.

  • Snabb jämförelse av många banker – För det första kan Axo Finans genomföra en lånejämförelse på billån hos flera olika banker mycket snabbt. Personen som vill teckna ett billån behöver bara fylla i ansökan så gör Axo Finans arbetet med att kontakta bankerna, sammanställa dessa låneförslag och ställa dem mot varandra. Att kontakta lika många banker själv skulle ta riktigt lång tid.
  • En kreditupplysning – För det andra behöver Axo Finans bara ta en kreditupplysning trots att många banker är med och ger låneförslag. Den som istället kontaktar bankerna själv kommer få en kreditupplysning per bank som kontaktas.
  • Alltid gratis – För det tredje är tjänsten helt gratis eftersom det är de samarbetande bankerna som finansierar jämförelsetjänsten.

Är Varför välja Axo Finans?

  • Mycket goda betyg – Axo Finans är det företag inom kategorin ”Bank” som år 2017 hade allra bäst betyg på recensionssidan Trustpilot. Detta med hela 9,2 av 10 poäng. Över 300 recensioner har sammanställts och gett detta goda betyg.
  • Ring och få hjälp – Enklaste vägen att genomföra en låneansökan är via hemsidan. Men den som vill ha hjälp kan alltid ringa företaget och få hjälp genom hela processen. Det går även att ringa företaget för att få hjälp att tolka de olika låneförslagen som presenteras.
  • Ingen kontantinsats behövs – Billån som tecknas via Axo Finans behöver aldrig någon kontantinsats. Därmed kan man låna till hela det belopp som bilen kostar.

Krav för att låna via Axo Finans

  • 20 år
  • Minst 10 000 kr i månadsinkomst
  • Ha eget företag, anställning eller vara pensionär. Längre vikariat kan även gå.
  • Det får inte finnas betalningsanmärkningar eller skuld hos Kronofogden.