Freedom Finance är en av Sveriges största och äldsta låneförmedlare och det är detta företag som även har varumärket Zmarta. Via webbplatsen Zmarta.se erbjuds ett flertal tjänster som hjälper privatpersoner att jämföra och hitta bäst ekonomiska alternativet. Detta med exempelvis kreditkort, sparande och just billån.

Ansök här
zmarta billån

Så pressar Zmarta räntan på ditt billån

Zmarta är ingen bank utan en låneförmedlare. Den tjänst som erbjuds är att man, gratis, kan få låneförslag från ca 25 banker. Det genom att skicka in enda låneansökan. Det går till följande sätt:

 1. Gå till Zmarta.se och välj om billånet ska tecknas med säkerhet (Billån) eller utan säkerhet (Privatlån).
 2. Med säkerhet – Ange bilens pris, hur stor kontantinsats som läggs (minst 20%), om bilen köps privat eller från handlare samt återbetalningstid (1-7 år)
 3. Utan säkerhet – Ange lånebelopp, amorteringstid (1-15 år) och att pengarna ska användas till bilinköp
 4. Fyll i personuppgifter och signera låneansökan digitalt.
 5. Alla samarbetande banker får nu ta del av låneansökan och svarar inom ett dygn med låneförslag. Nu kan man jämföra dessa och teckna det bästa billånet utifrån de olika låneförslagen. Låneavtalet signeras och inom några dagar betalas pengarna ut från den aktuella banken.

Varför låna via låneförmedlare?

 • Snabb lånejämförelse – Det tar inte mer än några minuter att fylla i låneansökan hos en låneförmedlare. Därefter genomför låneförmedlaren hela arbetet och man kan vänta in låneförslagen från upp till ca 25 banker. Ett snabbt och enkelt sätt att jämföra många banker på en gång.
 • En enda kreditupplysning – Även om det är många olika banker som ger låneförslag så genomförs bara en kreditupplysning. Det är en fördel då många kreditupplysningar kan minska chansen att få lån.
 • Gratis – Det är alltid gratis att genomföra dessa jämförelser. Ett kostnadsfritt sätt att hitta bästa räntan.

Varför låna via just Zmarta?

 • Låna stort eller smått – År 2017 var Zmarta den enda låneförmedlaren som erbjöd låneförmedling på summor ner till 1 000 kr. De flesta hade lägsta gräns på 5 000 kr eller 10 000 kr.
 • Även bolån – Ett alternativ kan vara att höja bolånet för att få råd med den nya bilen. Även detta hjälper Zmarta till med att jämföra.
 • Med eller utan säkerhet – Det finns många låneförmedlare som jämför billån utan säkerhet. Men bara några få som även erbjuder billån med säkerhet. Hos Zmarta kan man välja själv beroende på vad som passar bäst. (Läs mer nedan)

Jämför billån med eller utan säkerhet

Hos Zmarta kan man välja om billånet ska tecknas med eller utan säkerhet. Med säkerhet för bilen (bilen som säkerhet) erbjuds ofta en något lägre ränta. Men det finns även nackdelar. Det är betydligt färre långivare som jämförs, man måste lägga kontantinsats samt har begränsning gällande amorteringstid.

Funderar du på att ha bilen som säkerhet rekommenderas två lånejämförelser, en med och en utan säkerhet. Jämför sedan effektiv ränta mellan de olika alternativen och väj det bästa.

Krav för att låna via Zmarta

Billån med säkerhet

 • Minst 20 år
 • Minst 120 000 kr i årsinkomst
 • Får inte ha aktuella skulder hos Kronofogden

Billån utan säkerhet

 • Minst 18 år
 • Minst 100 000 kr i årsinkomst
 • Får inte ha aktuella skulder hos Kronofogden