SevenDay är en nischbank som specialiserat sig på sparkonton och privatlån. Två produkter som de lyckats mycket bra med vilket bland annat resulterat i pris för ”Bästa konto 2015” av ekonomitidningen Privata Affärer.

Med prisgaranti på privatlånet/billånet skapas även en trygghet för låntagaren att man verkligen fått konkurrenskraftig ränta på lånet. Räntan sätts individuellt och är mellan 3,50 % och 5,95 %.

Ansök hos Sevenday här
SevenDay billån

Så tecknar du SevenDays Billån

Oavsett om det är en ny eller begagnad bil som ska köpas, eller om lånet bara ska omförhandlas, så har SevenDay ett bra alternativ. De erbjuder billån på summor från 50.000 kr upp till 300.000 kr. Någon kontantinsats behövs aldrig och bilen används inte som säkerhet.

En fördel med SevenDay är att de har en billånekalkylator på hemsidan. En funktion som rekommenderas att användas innan billånet tecknas. Här kan man välja bilens pris, kontantinsats, lånebelopp, återbetalningstid och ränta. Utifrån det kan man sedan se hur månadskostnaden på lånet kan förändras. (Krav på kontantinsats finns inte men de som har möjlighet att betala en del av bilen kontant får därmed ner månadskostnaden på lånet.)

När lånet tecknas går det att anmäla att det är två sökande på lånet. Det krävs då att dessa två är skrivna på samma folkbokföringsadress. Om lånet tecknas med två sökande ökar möjligheten att få lånet beviljat. När ansökan signerats skickar Seven Day ut ett skuldebrev som signeras och returneras varpå pengarna betalas ut.

Varför låna via SevenDay?

  • Prisgaranti – Hittar du ett billigare lån hos en annan bank inom sju dagar efter att lånet tecknats hos SevenDay så sänker de räntan.
  • Bra kalkylator – Inför att ett billån ska tecknas är det viktigt att se över vad den privata ekonomin klarar av gällande månadskostnad på lånet. Med billånekalkylatorn kan man testa att justera flera olika faktorer (ex. kontantinsats, lånebelopp, amorteringstid m.m.) för att se vad månadskostnaden kommer att bli.
  • Liv- och låneskydd som tillval – Om du oväntat blir arbetslös eller oförmögen att arbeta på grund av sjukdom alternativt olycksrelaterad skada kan det vara tryggt att ha en försäkring som ger ersättning som täcker för billånets kostnad. Det är vad ”Låneskyddsförsäkringen” gör. Låneskyddet ger ersättning vid 100 % arbetslöshet, 100 % sjukskrivning, Sjukhusvistelse och Dödsfall. Försäkringen kostar 7,5 % av den månatliga inbetalningen på lånet. Vill man enbart ha livskydd kostar detta 3,3 %.
  • Betalningsfri månad – Ibland kan utgifterna vara större än inkomsterna. Då är det flexibelt att ha billånet hos SevenDay då de erbjuder tre betalningsfria månader per kalenderår. Läs mer under ”Betalningsfri månad”

Billån med prisgaranti och betalningsfri månad

SevenDay erbjuder något så unikt som Prisgaranti. Den som tecknat ett billån hos banken och sedan blir erbjuden ett lån hos en annan kreditgivare till lägre effektiv ränta kan kontakta SevenDay och använda sig av garantin. Den innebär nämligen att SevenDay då sänker sin ränta.

För att räntegarantin ska gälla krävs det att den andra kreditgivaren erbjudit ett lån som matchar det lån som finns hos SevenDay. Detta exempelvis utifrån summa och amorteringstid. Garantin gäller i upp till sju dagar från att lånet hos SevenDay har beviljats.

Med stora oväntade utgifter kan det vara skönt att veta att betalningsfri månad går att utnyttja hos SevenDay. Dessa kan antingen aktiveras spontant eller vara samma månader år från år. Vid tre tillfällen varje kalenderår kan betalningsfri månad utnyttjas. Det krävs då att alla återbetalningar hanterats utan anmärkningar till dess, att låntagaren haft lånet i minst 6 månader och att det är minst 2 månader mellan de betalningsfria månaderna.

  • Snabbare – Inom 24 timmar har upp till 18 kreditgivare gett sina låneförslag på billånet. Som låntagare behöver man enbart genomföra en ansökan som tar några minuter. Betydligt enklare och snabbare än om vardera kreditgivare skulle kontaktas.
  • Bara en kreditupplysning – MyLoan tar en kreditupplysning när låneansökan kommer in. I och med att samarbetande banker kan få samma information utan att ytterligare kreditupplysningar behöver tas registreras enbart en kreditupplysning även om 18 banker ger förslag på billånet.
  • Samma erbjudanden – De erbjudanden på billån som låntagaren får via MyLoan har alltid exakt samma lånevillkor som om kreditgivarna hade kontaktats direkt. Därmed finns ingen specifik orsak att inte jämföra lån via låneförmedlare när billånet ska tecknas.
Krav:
Minst 20 år gammal.
Fast inkomst på minst 120.000 kr/år.
Ej betalningsanmärkning.
Ej skuldsaldo hos Kronofogden.
Tillsvidareanställning, egen företagare eller pensionär. Om det är en medsökande på lånet krävs att minst en av låntagarna har inkomst från någon av dessa vägar.
Skriven i Sverige i minst 3 år.
Vid medsökande är kravet att bägge är skrivna på samma adress.