sambla billånVill du ha bästa möjliga billån från en av marknadens tyngsta låneaktörer? Sedan starten 2014 har låneförmedlaren Sambla hjälpt över 140 000 kunder att låna pengar för bra ränta och villkor – och endast från trygga banker och långivare. Deras idé är enkel: skicka in din låneansökan och få erbjudanden från upp till 20 kreditgivare. Läs mer om Sambla i vår recension här nedanför!

Söka billån med Sambla – är det verkligen seriöst?

Har du hört talas om Trustpilot? Det är en webbplats folk använder för att betygsätta och recensera olika företag och tjänster. Genom att se vilket genomsnittsbetyg ett företag har och läsa vad andra har skrivit om det kan du snabbt och smidigt bilda dig en uppfattning om vad företaget går för.

Det finns i skrivande stund 1 697 omdömen om Sambla på Trustpilot. Med tanke på att låneförmedlarens genomsnittsbetyg är 9,4 av 10 är omdömena övervägande positiva. Det i sig säger mycket om den fantastiska kvalitet Sambla har på sin tjänst.

Men sedan är det viktigt att komma ihåg att Sambla inte är en bank. De förmedlar billån och privatlån mellan sina kunder och Sveriges banker. Långivarna utgörs i sin tur av seriösa aktörer såsom Collector Bank, ICA Banken, IKANO Bank, Nordnet samt Resurs Bank.

Upp till 20 låneerbjudanden men bara en kreditupplysning

Du ska köpa ny bil och vill såklart ha det bästa billånet. Det är därför du läser denna recension om Sambla billån. Vilken bank eller långivare ska du vända dig till? Det är snudd på omöjligt att i förväg veta vilken kreditgivare som kommer ge dig bäst ränta och villkor. Så när du nu ska låna pengar till din nya fina bil kan det kännas frestande att vända dig till flera aktörer.

Det är ingen bra idé att söka billån från flera olika banker eller långivare. Varje gång du gör en ansökan hos en separat låneaktör görs en kreditupplysning via till exempel UC på dig. Ju fler kreditupplysningar desto sämre lånevillkor får du, då upplysningarna successivt minskar din kreditvärdighet.

Man brukar säga att en gräns går vid cirka 10 kreditupplysningar och sedan minskar dina förutsättningar att få ett så bra billån som möjligt. Det låter ju inget vidare, eller hur? Men det finns ett sätt att undvika detta, ett väldigt enkelt sätt. Låneförmedlaren Sambla hjälper dig söka lån hos 20 banker och långivare med bara en kreditupplysning.

8 anledningar att ta billån med Sambla

Förutom att bara en kreditupplysning görs när du använder Samblas tjänst – vilka andra anledningar finns det att ta billån via dem?

 1. Du får låga räntekostnader.
 2. Du betalar ingen kontantinsats.
 3. Du får hjälp att hitta det bästa billånet – utan kostnad.
 4. Någon annan förhandlar räntan och villkoren åt dig. I det här fallet proffs som kan marknaden.
 5. Du kan få upp till 20 erbjudanden och kan själv välja vilket lån du vill ha av dem.
 6. Du är inte bunden till att tacka ja till erbjudandena.
 7. Du får personlig rådgivning.
 8. Du får låna pengar snabbt – köp ny bil inom loppet av bara några dagar.

Låna upp till 500 000 kronor

Med hjälp av Sambla kan du låna mellan 5 000 kronor och 500 000 kronor till ditt bilköp. Begagnade bilar är oftast billigare än sprillans nya. Om du ska köpa en ny dyr bil kan du behöva låna flera hundratusen kronor, och då måste du troligen teckna ett billån med bilen som säkerhet och ha lång amorteringstid.

Ska det vara ett billån med eller utan säkerhet?…

…. Det är inte alltid du kan välja själv. Höga lånebelopp – då menar vi belopp på flera hundratusen kronor och för vilket du ska köpa en ny bil – kan medföra att du behöver teckna ett billån med säkerhet. Bilen blir säkerheten i fråga. Lägre lånebelopp för att köpa en begagnad bil brukar fungera som privatlån utan säkerhet. Med ett lån utan säkerhet kan du disponera pengarna helt fritt och är inte låst.

Få en ränta från 3,01 till 22,59 procent

Beroende på vilka banker och långivare du får erbjudandet från kan omfattningen på den effektiva räntan variera från 3,01 till 22,59 procent. Flera faktorer kan påverka räntan till det bättre och sämre – nedan följer några av dem!

3 tips för en låg ränta på billånet

 1. Skapa bättre förutsättningar själv. Din lön, hyra, månadsutgifter, övriga lån, betalningsanmärkningar och så vidare påverkar räntan på billånet. Kan du ändra något i din privatekonomi för att få bättre förhandlingsmöjligheter?
 2. Använd en låneförmedlare för att pressa räntan på lånet. Sambla är ett exempel på en låneförmedlare som förhandlar med banker och långivare. Om du låter dem hjälpa dig att förhandla fram bra villkor har du stora chanser att få en lägre ränta än om du själv skulle ansöka om lån.
 3. Ha en medsökare. När du har en medsökare till lånet får du såväl bättre kreditvärdighet som lägre ränta, och detta för att din ekonomi genast ter sig stabilare. Det är bra att vara två!

Det här krävs för att få låna pengar med Sambla

 • Vara minst 18 år
 • Ha en fast månadsinkomst på minst 10 000 kronor
 • Vara folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka.

Det är ett stort plus men absolut inget krav om du är fri från betalningsanmärkningar.

Så får du erbjudanden om billån från flera banker

 • Klicka dig vidare från vår länk ”Ansök hos Sambla här” till låneförmedlarens sajt. Då kommer du direkt till ansökningsformuläret för billån.
 • Fyll i formuläret ”Ansök och jämför lån direkt” på högersidan av Sambla.se:s webbplats.
 • Klicka på ”Ansök nu – Gratis” så startar processen.
 • Invänta svaret och erbjudandena.