ICA Banken erbjuder billån utan kontantinsats och är ett billån helt fri från fasta avgifter såsom uppläggningsavgifter och aviavgifter. Räntan sätts individuellt mellan 3,70 % och 10,95 %. En annan fördel är att ett billån hos ICA kan ge högre bonus på matinköp hos matkedjan.

Ansök hos ICA-Banken här
ica banken billån

Så tecknar du Ica Bankens Billån

När ett lån ska tecknas hos ICA anges först önskad lånesumma. Lägsta belopp som går att låna är 20.000 kr och som mest går det att låna 350.000 kr. Därefter väljs amorteringstid. Valbar amorteringstid varierar beroende på hur stort belopp som lånas. Upp till 50.000 kr måste amorteras på upp till 6 år medan summor över 50.000 kr kan amorteras på upp till 12 år. Den som vill ha lång amorteringstid och egentligen bara vill låna 50.000 kr bör alltså höja lånesumman någon tusenlapp för att få tillgång till längre amorteringstid.

I låneansökan anges även om lånet ska lösa befintliga lån samt om en medsökande finns på lånet. Med två sökande anger ICA att möjligheten att få lånet beviljat ökar.

När sedan kontaktuppgifter och personuppgifter lämnats kan ansökan skickas in. Om lånet beviljas skickar ICA ut ett skuldebrev via posten som ska signeras och returneras. När detta är klart betalas pengarna ut inom några få bankdagar.

Varför låna till bil hos ICA Banken?

  • Få dubbel bonus på matinköpen – Den som har billån hos ICA har möjligheten att fördubbla sin bonus på inköp som sker hos ICA. Läs mer nedan under ”Dubbel bonus med billån och kort”
  • Inga avgifter – Billånet hos ICA har inte någon uppläggningsavgift och inte heller några aviavgifter. Det är en av lånets stora fördelar och detta främst om lägre belopp lånas då dessa avgifter i dessa fall påverkar den totala kostnaden för lånet relativt mycket.
  • Hela ekonomin på samma ställe – ICA Banken började som en smal nischbank med några få tjänster. Idag är det en bank som erbjuder de flesta tjänster som privatpersoner behöver för att sköta sin privatekonomi. Därmed har även allt fler valt ICA Banken istället för någon av storbankerna. För de som har sin privatekonomi på ICA Banken finns en fördel att även har billånet här. Därmed skapas en tydlig överblick över hela privatekonomin. Självklart kan billånet även tecknas av de som inte tidigare är kund hos ICA-banken.
  • Möjlighet att teckna Låneskydd – Låneskydd är en försäkring som skapar trygghet mot hastigt minskad inkomst. Försäkringen kan ge ersättning vid tre olika tillfällen. Detta är vid ofrivillig arbetslöshet (100 %), arbetsoförmåga (100 %) samt om låntagaren avlider. Vid arbetslöshet/sjukdom/olycka kan försäkringen ersätta månadskostnaden för lånet upp till 15.000 kr/mån. Detta i upp till 12 månader. Är det en egenföretagare som har Låneskyddet ges även ersättning vid sjukhusvistelse som är längre än 8 dagar. Om personen avlider skriver ICA Banken av hela skulden för billånet.

    Genom att teckna Låneskydd skapas därmed en ekonomisk trygghet mot en situation där inkomsten är betydligt lägre än vad man räknat med när billånet tecknades.

Dubbel bonus med billån och kort

De som handlar på ICA och betalar med dess betal- eller kreditkort får alltid 1% i bonus på alla inköp i deras butiker. Men det går även att fördubbla denna bonus (2 %) genom att exempelvis ha lån hos banken. Denna fördubblade bonus gäller då i 12 månader och bonusen aktiveras automatiskt.

Genom att ha billån hos ICA och betala med något av deras kort uppfylls kraven för dubbelbonus, en bonus som som sedan betalas ut via bonuscheckar.

Krav:
Minst 18 år gammal.
Fast inkomst från pension eller arbete.
Du får inte ha betalningsanmärkning.