Freedom Finance är en av de få låneförmedlarna som förmedlar billån både med och utan säkerhet. De erbjuder även billån till personer som har betalningsanmärkningar. Deras bredd i utbudet är en av företagets stora styrkor. Företaget startade med låneförmedling 1999 och är idag en av de största aktörerna i Sverige. Att kunderna uppskattar deras tjänst syns tydligt på recensionssidan TrustPilot. Där har de fått medelbetyget 9,1 av 10. Freedom Finance erbjuder inte lån själva utan är en låneförmedlare som jämför över 20 olika bankers utbud för den som vill teckna ett billån. En gratis tjänst som därmed gör det lätt att hitta bästa billånet.

Ansök hos Freedom Finance här
freedom finance billån

Så tecknar du billån hos Freedom Finance

Freedom Finance erbjuder både billån med säkerhet och utan säkerhet. Fördelen med att inte ha någon säkerhet är att större flexibilitet skapas. Det går att låna till hela bilens kostnad, då ingen kontantinsats behövs, och man tydligare välja amorteringstiden själv. Nackdelen med detta lån är att räntan blir något högre. Den lägsta ränta som Freedom Finance erbjuder på billån utan säkerhet är 3,25% medan det på billån med säkerhet går att få ränta på 2,87%. (Fakta från 2016)

Utan säkerhet:

Om bilen är äldre än 10 år, om du har betalningsanmärkning eller om du av annan anledning inte vill ha bilen som säkerhet kan ett privatlån tecknas. Eftersom bilen inte ska användas som säkerhet behöver inte registreringsnumret anges i låneansökan. Man anger personuppgifter, uppgifter om sin ekonomi, lånebelopp och amorteringstid innan ansökan kan skickas in. Det är även möjligt att ha en medsökande. Detta ökar säkerhet mot banken vilket gör att det blir lättare att få lån och det även lättare att få bättre villkor. Som mest går det att låna 500.000 kr utan säkerhet.

Med säkerhet:

Även när bilen används som säkerhet är högsta lånesumma 500.000kr. Däremot får lånesumman maximalt vara 80% av bilens värde. Resten behöver betalas med kontantinsats (alternativt billån utan säkerhet).

Billånet kan tecknas oavsett om det är ny eller begagnad bil som köps och räntenivån ligger vanligtvis på 2,87%-7,95%.

När bilen sätts som säkerhet skapas en tydligare styrd amorteringstid än på ett billån utan säkerhet. Den amorteringstid som går att välja på är 12-72mån vilket är 1-6år. Det kan även tillkomma krav från de olika kreditgivarna gällande hur lång amorteringstid som går att få. Ett vanligt krav är nämligen att hela bilen ska vara återbetald innan den är en viss ålder. En bil kan däremot enbart användas som säkerhet om den inte är mer än 10 år gammal. Vid ansökan anges var bilen köps, dess pris, kontantinsats (minst 20%), registreringsnummer samt en del annan information om bilen. Därefter ska personuppgifter anges och låneansökan kan skickas in för en gratis jämförelse.

Jämförelsen

När en ansökan skickats in förmedlas informationen vidare till de banker som passar utifrån lånebelopp, vald amorteringstid m.m. Dessa svarar på låneansökan inom vanligtvis 24 timmar varpå man kan jämföra dessa erbjudanden och teckna lånet hos den lånegivare som ger bäst villkor. Att jämföra billån är alltid helt gratis via Freedom Finance och är ett smidigt sätt att ställa flera långivare mot varandra för att hitta bäst villkor.

Varför låna hos Freedom Finance?

  • Välj billån med eller utan säkerhet – Det vanligaste är att låneförmedlare enbart jämför lån utan säkerhet. Det beror på att de flesta kreditgivare enbart erbjuder detta alternativ. Men genom att ha en säkerhet går det att få lägre ränta och det är därmed en fördel att Freedom Finance har bägge dessa alternativ. En fördel som gör att de sticker ut mot de flesta andra låneförmedlare.
  • Billån med betalningsanmärkning – Ett par av de över 20 banker som Freedom Finance jämför tillåter betalningsanmärkning. Detta gör att även de med betalningsanmärkning kan spara pengar på att göra denna jämförelse innan billånet tecknas.
  • Lång erfarenhet – Freedom Finance startade låneförmedling år 1999 har därmed längst erfarenhet av låneförmedling i Sverige. De har under åren byggt upp samarbete med över 20 olika banker varav vissa även tillåter betalningsanmärkningar. Med denna bredd och kunskap har de vad som krävs för att hitta rätt.
  • Bra omdömen – Det genomsnittliga betyget för Freedom Finance är 9.1 av 10. Därmed alltså främst positiva omdömen och höga betyg. Det som kunderna främst nämner som positivt med företaget är ”God Service”, ”Snabbt” och ”Mycket smidigt”.

Låna pengar med utgiftsskydd

Ett flertal av de kreditgivare som samarbetar med Freedom Finance erbjuder låneskydd. Om detta erbjuds eller inte framgår i den jämförelse som presenteras efter att ansökan skickats in. Men det går även att teckna ”Utgiftsskydd” hos Freedom Finance. Detta oavsett vad det är för slags lån som tecknats, belopp eller amorteringstid. Den stora skillnaden mellan Låneskydd och Utgiftsskydd är hur pengarna betalas ut. Med ett Låneskydd betalar försäkringen pengar direkt till långivaren (ex. månadsbeloppet) medan ett Utgiftsskydd ger ersättning till låntagaren.
De bägge försäkringarna fyller liknande funktion och kan tecknas separat eller som komplement till varandra. När Utgiftsskydd tecknas väljs ersättningsbelopp mellan 1000 kr och 8000 kr. Det är sedan detta belopp som kan betalas varje månad i upp till 12 månader. Skulle däremot försäkringstagaren avlida betalas en fast summa på 200.000 kr. Skillnaden mellan Låneskydd (som tecknas via kreditgivaren) och Utgiftsskydd (som tecknas via Freedom Finance) är därmed hur beloppet beräknas och till vem som försäkringen betalas ut. Ersättning betalas generellt ut vid liknande tillfällen dvs. arbetslöshet, sjukdom eller sjukskrivning.

Krav:

Krav för billån utan säkerhet:

  • 18 år
  • 100.000 kr i årsinkomst
  • Ingen skuld får finnas hos Kronofogden
Krav för billån med säkerhet:
  • 20 år
  • 120.000 kr i årsinkomst
  • Ingen skuld hos Kronofogden