Consector grundades 2014 med målet att ”revolutionera hur konsumenter upphandlar lån och krediter”. Detta sker genom en smidig jämförelsetjänst där privatpersoner kan jämföra privatlån, bolån och kreditkort. Därmed erbjuds flera vägar att pressa sina totala räntekostnader.

En fördel är att Consector har ”personlig rådgivning”. De som behöver hjälp med låneansökan eller att tolka olika låneförslag kan få den hjälpen utan att det uppstår några kostnader.

consector billån

Så tecknar du billigare billån med Consector

Tack vare den tjänst som Consector erbjuder (låneförmedling) kan man snabbt och kostnadsfritt jämföra flera banker och därmed enkelt hitta det bästa billånet utifrån de ekonomiska förutsättningar man har. Consector lånar alltså inte ut pengar utan gör en objektiv jämförelse mellan de banker som samarbetar med företaget.

Så här går det till:

 1. Skicka in en låneansökan – De billån som Consector jämför är alltid utan säkerhet. Därmed kan man låna hela beloppet som bilen kostar. En ansökan börjar med att man fyller i önskat belopp och återbetalningstid.I låneansökan kan man även välja om det ska vara en medsökande på lånet. Finns medsökande kan i vissa fall lägre ränta och högre lånebelopp erbjudas. (Var alltid införstådd med vad medsökande innebär).
 2. Kreditupplysning och jämförelser – När låneansökan är signerad och inskickad till Consector genomförs en kreditupplysning. Därefter distribuerar Consector informationen från låneansökan och kreditupplysningen till de samarbetande bankerna vilka snabbt returnerar eventuellt låneförslag.
 3. Välj bästa lånet via ”Mina Sidor” – De låneförslag som kommer in presenteras tydligt under ”Mina Sidor” som nås via Consector.se. Här ställs lånen mot varandra gällande bland annat effektiv ränta och månadskostnad. Härifrån kan man även teckna det billån som anses vara mest fördelaktigt. Den som känner sig tveksam till hur de olika låneförslagen ska tolkas kan ringa till Consector som då hjälper till och guidar. Allt utan något tvång på att ett billån måste tecknas.

Varför gå via Consector istället för att kontakta banken själv?

Det är nästan alltid mer fördelaktigt att gå via en låneförmedlare (exempelvis Consector) än att gå direkt till en bank och genomföra en låneansökan. De stora fördelarna med denna väg är:

 • Snabbare och enklare – Tack vare att Consector samarbetar med ett stort antal banker kan de snabbt genomföra en lånejämförelse och presentera lånealternativen för den som vill teckna ett billån. Inom 24 timmar efter att ansökan skickats in presenteras låneförslagen via ”Mina Sidor”. Det kan ställas mot att själv kontakta bank efter bank vilket tar betydligt mer tid.
 • Kreditupplysningar – När en låneansökan kommer in till Consector tar företaget en kreditupplysning. Den informationen tar sedan bankerna del av. Därmed sker alltså bara en enda kreditupplysning. Väljer man istället att exempelvis skicka in 10 låneansökningar till 10 olika banker kommer det bli lika många kreditupplysningar.

  Via Consector går det alltså att jämföra flera banker utan att flera kreditupplysningar genomförs. Fördelen med det är att antalet kreditupplysningar kan sänka en persons kreditvärdighet och därmed chansen att få ett lån beviljat.

 • Samma räntenivå – Consector tar aldrig ut någon avgift från låntagaren för jämförelsen. Räntenivåerna som erbjuds via Consector är även på exakt samma nivå som bankerna hade erbjudit om låntagaren istället skickat in en låneansökan direkt till dem. Några ekonomiska nackdelar finns därmed inte.

Varför Consector?

I likhet med att finns flera olika långivare i Sverige så finns det även flera olika låneförmedlare. Här är fördelarna med just Consector.

 • Även andra jämförelser och tjänster – I likhet med andra låneförmedlare jämför Consector ett stort antal banker för de personer som vill jämföra privatlån. Men hos Consector går det även att jämföra bolån samt kreditkort. Därmed går det att hitta ett billigt alternativ oavsett vilken låneform som efterfrågas.
 • Mycket stor ordbok – Vad betyder effektiv ränta, anskaffningsvärde och kapitalkostnad? Dessa begrepp och ett stort antal andra finansiella termer förklaras i Consectors ordlista. Både långivare och låneförmedlare har ofta förklarande texter men Consector har verkligen satsat hårt på denna del med betydligt mer text än de flesta andra.
 • Billån trots betalningsanmärkning – Det är alltid svårare att få ett billån beviljat om man har betalningsanmärkning. De flesta banker har regler som säger att personer med anmärkningar aldrig kan få lån hos dem. Men det finns även undantag. Ett fåtal av de banker som Consector samarbetar med tillåter betalningsanmärkningar. Personer som har betalningsanmärkning kan alltså jämföra billån via Consector. Precis som de påpekar är det däremot betydligt färre banker som då är med i jämförelsen.